...

Kom langs in onze showroom!

Houten Vloer of PVC Vloer

HOUTEN VLOER OF PVC

Houten vloer of PVC : Het kiezen tussen een houten vloer en PVC kan afhangen van persoonlijke voorkeuren, budget en de specifieke behoeften van de ruimte.

Groot assortiment

Bij Floors en More hebben wij een breed en diep assortiment van de hoogste kwaliteit producten. Kom langs in de winkel voor meer informatie.

Tot 10 jaar garantie

Wanneer je kiest voor een product van Floors en More dan kies je voor de hoogste kwaliteit. Daarom geven wij op al onze producten tot 10 jaar garantie.

Alles onder 1 dak

De specialisten van Floors en More verzorgen het volledige traject van A tot Z.

houten-vloer-of-pvc-vloer-wat-is-de-beste-keuze-2

HOUTEN VLOER OF PVC: WAT IS DE BESTE KEUZE?

Houten Vloer of PVC: Bij het kiezen van een nieuwe vloer sta je voor een belangrijke beslissing: ga je voor een houten vloer of kies je voor PVC? Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een keuze maakt. In deze blogpost zullen we de focus leggen op gelakte houten vloeren en waarom ze een geweldige keuze kunnen zijn voor jouw interieur.

DE VERSCHILLEN TUSSEN PVC VLOEREN EN HOUTEN VLOEREN: WAT MOET U WETEN?

Ontdek de verschillen tussen PVCvloer en houten vloer om de juiste keuze te maken voor jouw vloerbehoeften. Terwijl PVC-vloeren bekend staan om hun veelzijdigheid en onderhoudsgemak, bieden houten vloeren een unieke uitstraling en duurzaamheid. Leer meer over de kenmerken, onderhoudsbehoeften en milieueffecten van beide vloeropties om de beste beslissing te nemen voor jouw ruimte en levensstijl.

PVC-vloeren en houten vloeren vertonen aanzienlijke verschillen die van invloed kunnen zijn op je keuze voor vloerbekleding. PVC-vloeren, gemaakt van synthetische materialen, bieden doorgaans duurzaamheid, eenvoudig onderhoud en veelzijdigheid in ontwerpen. Aan de andere kant bieden houten vloeren een natuurlijke, warme uitstraling en een uniek karakter dat wordt geleverd door echt hout. Ontdek de contrasten in materiaal, stijl, duurzaamheid en milieueffecten tussen deze vloeropties om de beste beslissing te nemen die aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren.

KRITISCHE INZICHTEN: DE NADELEN VAN PVC VLOEREN ONTRAFELD

Laten we eerst de nadelen van PVC bespreken. Kunststof worden vaak gepromoot als milieuvriendelijk, maar dit is niet helemaal waar. Kunststof bevat namelijk schadelijke stoffen, zoals vinylchloride en ftalaten, die zowel voor het milieu als voor de gezondheid schadelijk kunnen zijn. Vinylchloride staat zelfs bekend als kankerverwekkend. Hoewel sommige van deze stoffen verboden zijn, is het moeilijk om de daadwerkelijke impact van PVC op de gezondheid volledig te beoordelen. Daarnaast zijn PVCvloeren niet biologisch afbreekbaar en dragen ze bij aan de plastic afvalproblematiek.

DUURZAAM ALTERNATIEF: DE VOORDELEN VAN GELAKTE HOUTEN VLOEREN TEN OPZICHTE VAN PVC

Gelukkig zijn er alternatieven die beter zijn voor zowel het milieu als voor jouw gezondheid. Gelakte houtenvloer is een uitstekende keuze. Ze zijn gemaakt van natuurlijk materiaal, namelijk echt hout, en zijn daardoor veel duurzamer en milieuvriendelijker dan PVCvloeren. Bovendien zijn gelakte vloeren behandeld met hoogwaardige parketlakken die speciaal zijn ontworpen om vuil en vocht af te weren. Door het aanbrengen van meerdere lagen lak, wordt het hout volledig beschermd en blijft het jarenlang mooi.

Een ander voordeel van gelakte houten vloeren is het karakter en de sfeer die ze toevoegen aan je interieur. Hout heeft een unieke uitstraling met zijn natuurlijke nerfpatronen en warme kleurschakeringen. Dit geeft de vloer een tijdloze elegantie en creëert een gezellige sfeer in elke ruimte. Hoewel PVCvloeren in staat zijn om de uitstraling van hout te imiteren, kunnen ze nooit dezelfde natuurlijke schoonheid en charme bieden.

ONDERHOUDSVRIENDELIJKE GELAKTE HOUTEN VLOEREN: EENVOUDIG ONDERHOUD MET GELAKTE OPTIES

Een veelgehoorde zorg bij houten vloeren is het onderhoud. Veel mensen denken dat houten / parketvloeren veel meer onderhoud vergen dan PVC-vloeren, maar dat is niet altijd het geval. Bij Floors and More leveren we kant-en-klare gelakte houten / parketvloeren die qua onderhoud vergelijkbaar zijn met kunststof-vloeren. Onze parketlakken van hoogwaardige kwaliteit vormen een sterke beschermende laag op het hout, waardoor vuil en vocht geen kans krijgen om het hout te bereiken. Dit betekent dat regelmatig stofzuigen en dweilen voldoende zijn om je vloer in topconditie te houden

Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het jaarlijks in de olie zetten van de vloer of het regelmatig schuren en behandelen ervan, zoals vaak wordt gedacht bij houten vloeren. Met onze gelakte houten /  parketvloeren geniet je van de prachtige uitstraling en duurzaamheid van hout, zonder het gedoe van intensief onderhoud.

GEMAKKELIJK TE HERSTELLEN EN VOL KLEUR: VOORDELEN VAN GELAKTE HOUTEN VLOEREN

Een ander voordeel van bijvoorbeeld een vast verlijmde houten vloeren is dat ze gemakkelijk te repareren en renoveren zijn. Mocht er onverhoopt een beschadiging optreden, dan kunnen specifieke delen van de vloer worden vervangen of hersteld, zonder dat de hele vloer opnieuw gelegd hoeft te worden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten op de lange termijn.

Daarnaast bieden gelakte houten vloeren een grote verscheidenheid aan kleuropties. Bij Floors and More hebben we een uitgebreid assortiment van kleuren waaruit je kunt kiezen, variërend van lichte tinten tot diepe, rijke kleuren. Zo kun je de perfecte vloer vinden die past bij jouw interieurstijl en persoonlijke smaak. En mocht je na verloop van tijd een andere kleur willen, dan is het mogelijk om de vloer opnieuw te lakken in een nieuwe kleur, waardoor je interieur een geheel nieuwe uitstraling krijgt.

Kortom, gelakte vloeren bieden een uitstekend alternatief voor PVCvloeren. Ze zijn duurzaam, milieuvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast voegen ze karakter en sfeer toe aan je interieur, met de natuurlijke schoonheid van hout. Bij Floors and More begrijpen we de waarde van een hoogwaardige gelakte houten vloer en streven we ernaar om de beste kwaliteit en service te bieden aan onze klanten.

HOUTEN VLOER OF PVC: VOORDELEN EN NADELEN VAN PVCVLOEREN

VOORDELEN VAN PVC-VLOEREN:

 1. Onderhoudsgemak: Kunststof zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, vaak met minimale inspanning.
 2. Duurzaamheid: PVC zijn over het algemeen bestand tegen krassen, vlekken en vocht, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende ruimtes, zoals keukens en badkamers.
 3. Veelzijdigheid in ontwerp: Verkrijgbaar in diverse patronen, kleuren en texturen, waardoor ze passen bij verschillende interieurstijlen.
 4. Comfortabel: Ze bieden vaak een zachte en warme ondergrond, wat vooral aangenaam kan zijn in vergelijking met andere harde vloerbedekkingen.

NADELEN VAN PVC:

 1. Milieukwesties: PVC kunnen schadelijke stoffen bevatten zoals ftalaten en vinylchloride, wat milieuproblemen kan veroorzaken.
 2. Gevoeligheid voor krassen: Ondanks de duurzaamheid zijn sommige PVC-vloeren gevoelig voor krassen en beschadigingen door scherpe voorwerpen.
 3. Beperkte herstelmogelijkheden: Bij ernstige beschadigingen kan het lastig zijn om specifieke delen van de PVC-vloer te repareren zonder de hele vloer te vervangen.
 4. Warmtegeleiding: PVC kunnen soms minder warmte vasthouden dan andere vloermaterialen, waardoor ze koeler aanvoelen.

Het is van essentieel belang om zowel de pluspunten als de minpunten van PVC te overwegen alvorens een beslissing te nemen over de vloerbekleding voor jouw ruimte.

HOUTEN VLOER OF PVC: WAT ZIJN BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN PVC VLOER BOVEN HOUT?

ENKELE BELANGRIJKE VOORDELEN VAN PVC-VLOEREN TEN OPZICHTE VAN HOUTENVLOER ZIJN:

 1. Waterbestendigheid: PVC zijn over het algemeen waterbestendig, terwijl hout gevoelig is voor vocht en kan vervormen of beschadigen bij blootstelling aan water.
 2. Duurzaamheid: Slijtvast en kunnen goed omgaan met dagelijkse slijtage, krassen en vlekken, terwijl hout gevoeliger is voor deze schade.
 3. Onderhoudsgemak: Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
 4. Veelzijdigheid in design: Verkrijgbaar in diverse stijlen, patronen en kleuren, inclusief opties die hout nabootsen, waardoor je verschillende esthetische keuzes hebt.
 5. Geschikt voor vochtige ruimtes: Door de waterbestendigheid zijn PVC geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, waar houtenvloer vaak minder geschikt zijn vanwege vochtproblemen.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze voordelen bij het overwegen van PVC-vloeren boven hout, afhankelijk van de specifieke behoeften, de beoogde ruimte en de gewenste duurzaamheid en onderhoud van de vloer.

HOUTEN VLOER OF PVC: VOORDELEN EN NADELEN VAN HOUTENVLOEREN

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HOUTEN VLOEREN:

 • Natuurlijke uitstraling en warmte: Houtenvloer voegen een natuurlijke schoonheid en warmte toe aan elk interieur.
 • Duurzaamheid: Goed onderhouden houtenvloer kunnen tientallen jaren meegaan.
 • Herstelbaarheid: Beschadigde delen kunnen vaak worden geschuurd en opnieuw afgewerkt.
 • Verhoogt de waarde van het huis: Het moet zijn: “Houten vloeren worden beschouwd als een waardevolle investering die de waarde van een huis kan verhogen.

WAT ZIJN DE  NADELEN VAN HOUTEN VLOEREN:

 • Gevoeligheid voor krassen: Parketvloeren kunnen gevoelig zijn voor krassen en deuken door zware voorwerpen of scherpe hakken.
 • Gevoeligheid voor vocht: Blootstelling aan vocht kan leiden tot vervorming of beschadiging van houten vloeren.
 • Vereist regelmatig onderhoud: Periodiek onderhoud zoals schuren en opnieuw afwerken kan nodig zijn om de vloer in goede staat te houden.
 • Kosten: Parketvloeren kunnen duurder zijn in aanschaf en installatie in vergelijking met sommige andere vloermaterialen.

Het is belangrijk om zowel de voordelen als nadelen van houtenvloer in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste Houten Vloer of PVC voor jouw huis of ruimte.

WAT ZIJN BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN HOUTEN VLOEREN?

ENKELE BELANGRIJKE VOORDELEN VAN HOUTENVLOER ZIJN:

 1. Natuurlijke uitstraling: Parketvloeren brengen een warme, natuurlijke uitstraling met unieke nerfpatronen en kleurtinten, waardoor ze een tijdloze esthetiek toevoegen aan elk interieur.
 2. Duurzaamheid: Goed onderhouden houten vloeren kunnen tientallen jaren meegaan, waardoor ze een duurzame investering zijn.
 3. Herstelbaarheid: Beschadigde delen van houten vloeren kunnen vaak worden geschuurd en opnieuw afgewerkt, waardoor de vloer een vernieuwde uitstraling krijgt zonder volledige vervanging.
 4. Verhoogt de waarde van het huis: Parketvloeren worden beschouwd als een waardevolle toevoeging aan een huis en kunnen de waarde ervan verhogen.
 5. Warmte en isolatie: Hout heeft van nature isolerende eigenschappen en voelt warmer aan dan vele andere vloermaterialen, waardoor het comfortabel is voor de voeten, vooral in koudere klimaten.

Deze voordelen maken houten vloeren een aantrekkelijke keuze voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar duurzaamheid, esthetiek en waarde voor hun ruimte.

IS PVC GOEDKOPER DAN HOUT?

Hout straalt een warme en natuurlijke ambiance uit en staat bekend om zijn duurzaamheid vanwege het fabricageproces en de lange levensduur van de vloer. Echter, het vereist wel regelmatig onderhoud. PVC daarentegen is doorgaans goedkoper, maar kan niet dezelfde voordelen bieden als een houten vloer.

WAAROM PVC BETER IS DAN HOUT?

Hoewel hout bekend staat om zijn stevigheid, zijn PVC-schuimplaten zeer duurzaam en ontworpen voor een langdurige levensduur. In tegenstelling tot onbehandeld hout, dat mogelijk regelmatig vervangen moet worden vanwege waterschade en rot, behoudt PVC-schuim veel langer zijn structuur en integriteit zonder verlies van duurzaamheid.

HOUTEN VLOER OF PVC: ONTDEK DE PERFECTE VLOER BIJ FLOORS AND MORE. BEZOEK ONZE SHOWROOM OF NEEM CONTACT MET ONS OP!

Wil je meer weten over onze PVC of gelakte  parketvloeren of ben je geïnteresseerd in het bekijken van onze showroom? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom. Onze ervaren medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de perfecte gelakte houten vloer die past bij jouw wensen en interieurstijl. Met een gelakte vloer van Floors and More geniet je van de prachtige uitstraling en duurzaamheid van hout, zonder concessies te doen aan kwaliteit en gemak.

GROOT ASSORTIMENT – FLOORS AND MORE

HOUTEN VLOER OF PVC: VERKEN IN ONZE SHOWROOM EN VIND UW IDEALE VLOER BIJ FLOORS AND MORE

Wij zijn ons bewust van de kracht van kleur in uw leefruimte. Kom gerust binnen en ontdek ons assortiment terwijl u geniet van een kopje koffie of thee. Ons deskundige team staat voor u klaar om u door de verschillende opties te begeleiden en u te assisteren bij het vinden van de ideale kleur voor uw vloeren thuis. We nemen de tijd om uw voorkeuren te begrijpen, analyseren uw interieur en bieden professioneel advies op maat.

Met verschillende vestigingen verspreid over Almelo, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en andere locaties in Nederland, bieden wij een uitgebreide service. Floors and More zet zich in voor hoogwaardige vloeroplossingen die naadloos aansluiten op uw individuele stijl en behoeften. Of u nu op zoek bent naar een tijdloze klassieke uitstraling, een modern ontwerp prefereert, of juist een gedurfde en unieke vloerkleur wilt die uw persoonlijkheid weerspiegelt, wij hebben de perfecte kleur voor u beschikbaar.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.