...

Kom langs in onze showroom!

OUD EIKEN HOUTEN VLOEREN

Oud eiken houten vloeren stralen tijdloze elegantie en natuurlijke schoonheid uit.

Groot assortiment

Bij Floors en More hebben wij een breed en diep assortiment van de hoogste kwaliteit producten. Kom langs in de winkel voor meer informatie.

Tot 10 jaar garantie

Wanneer je kiest voor een product van Floors en More dan kies je voor de hoogste kwaliteit. Daarom geven wij op al onze producten tot 10 jaar garantie.

Alles onder 1 dak

De specialisten van Floors en More verzorgen het volledige traject van A tot Z.

DE PRACHT VAN OUD EIKEN VLOEREN

Als eeuwenlang zijn oud eiken houten vloeren geliefd. Dit door hun tijdloze schoonheid en duurzaamheid. Het gebruik van oude eiken balken geeft deze vloeren een unieke uitstraling die niet te evenaren is. De balken zijn afkomstig uit oude gebouwen, ze worden dan ook zorgvuldig geselecteerd en met de hand bewerkt om ervoor te zorgen dat elk vloerdeel zijn eigen charme heeft. Het resultaat is een vloer met ene prachtig verweerd en authentiek uiterlijk, dankzij de natuurlijke patina die het hout in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

De vervaardiging van eiken houten vloeren begin met de oude eiken balken, die vaak meer dan twee eeuwen oud zijn. Het zorgvuldige zaagproces zorgt ervoor dat er meerdere vloerdelen uit een balk kunnen worden gehaald, waardoor het hout op een efficiënte en duurzame manier wordt benut. Bij het selecteren van de vloerdelen heeft men de keuze uit de buitenkant of de binnenkant van de balk. De buitenkant, ook wel bekend als de ‘’out-side’’. Dit bevat het meest geleefde delen van het hout, met kenmerken zoals scheuren en barsten die het een doorleefde uitstraling geven. Aan de andere kant heeft de binnenkant, de ‘’in-side’’, wellicht dezelfde scheuren en barsten, maar oogt het minder geleefd.

oud-eiken-houten-vloeren-visgraat-tapis-kant-2

OUD EIKEN HOUTEN VLOEREN: HET TIJDLOZE KARAKTER VAN NIEUW EN OUD HOUT

Het gene wat eiken houten vloeren extra bijzonder maakt, is dat het niet alleen mogelijk is om gebruik te maken van oude eiken balken, maar ok om nieuwe vloeren te laten verouderen. Mensen kunnen op deze manier de uitstraling van oude eiken vloeren waarderen maar de voorkeur geven aan nieuwe hout, ook genieten van de unieke en karakteristieke look die alleen oud eikenhout kan bieden. Dit verouderingsproces zorgt ervoor dat de vloer eruitziet als deze al jarenlang in gebruik is, met de typische kenmerken van verweerd hout, zoals subtiele kleurvariaties en een natuurlijke textuur.

Er zijn verschillende methoden om nieuwe eiken vloeren te laten verouderen en zo de gewenste uitstraling te bereiken. Een veelgebruikte techniek is het trommelen van de vloerdelen. Hierbij worden de planken in een grote trommel geplaatst en blootgesteld aan wrijving en beweging.
Het stimuleert de effecten van jarenlang gebruik en resulteert in een vloer met een doorleefde en authentieke uitstraling. Na het trommelen worden de planken vaak geborsteld om de natuurlijke nerven en textuur van het hout te benadrukken, waardoor het nog meer karakter krijgt.

Een andere methode om nieuwe eiken vloeren te verouderen is door middel van roken. Hierbij worden de vloerdelen blootgesteld aan ammoniakdampen, wat een chemische reactie veroorzaakt met het looizuur in het hout.

Het proces van roken resulteert in een donkere kleur van het hout en geeft de vloer een karakteristieke verouderde uitstraling. Het roken van eiken vloeren is een ambachtelijke techniek die vakmanschap en expertise vereist, maar het resultaat is een prachtige vloer met een rijke en warme uitstraling.

AUTHENTIEKE AFWERKING: HET GEHEIM ACHTER DE TIJDLOZE SCHOONHEID VAN EIKEN VLOEREN

Naast het verouderen van de vloerdelen draagt de afwerking van de vloer bij aan het creëren van een authentieke uitstraling. Oud vloeren worden vaak afgewerkt met natuurlijke oliën en wassen die het hout voeden en beschermen, terwijl ze tegelijkertijd de natuurlijke kleur en textuur accentueren. Deze afwerkingen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, variërend van lichtere naturelkleuren tot diepere en warmere tinten. Door te kiezen voor een afwerking die past bij de gewenste uitstraling, kan de vloer nog meer karakter en diepte krijgen.

Ook brengt het gebruik van oud eiken vloeren duurzaamheidsvoordelen met zich mee. Het hergebruik van oude eiken balken draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en vermindert de vraag naar nieuw hout. Bovendien hebben oud eiken vloeren een lange levensduur en zijn ze zeer duurzaam. Van nature is het hout hard en slijtvast. Daardoor is de vloer bestand tegen intensief gebruik en gemakkelijk te onderhouden. Door regelmatig onderhoud en de juiste zorg kan een oud eiken vloer generaties lang meegaan, waardoor het een waardevolle investering is voor zowel woningen als commerciële ruimtes.

MEESTERLIJK VAKMANSCHAP: HET LEGGEN VAN OUD EIKEN VLOEREN

Het leggen van een oud houten vloer vereist vakmanschap en expertise. Hout is uniek in zijn vorm en grootte, leggen van vloerdelen vereist nauwkeurigheid en aandacht voor detail. Het is daarom aan te raden om een professionele vloerspecialist in te schakelen die ervaring heeft met het werken met oud eikenhout. Zij kunnen ervoor zorgen dat de vloer op de juiste manier geïnstalleerd wordt, met oog voor de natuurlijke eigenschappen van het hout en met aandacht voor de gewenste uitstraling.

Conclusie, door diegenen die opzoek zijn naar een karaktervolle en duurzame houten vloer is een oud eikenhouten vloer de perfecte keuze. Je krijgt een unieke uitstraling en een verweerd, authentiek uiterlijk door het gebruik van oude eiken balken of het verouderen van nieuwe vloeren. Met verschillende verouderingstechnieken en afwerkingsmogelijkheden kunnen oud eiken vloeren worden aangepast aan de gewenst stijl en sfeer. Bovendien zijn ze duurzaam en hebben ze een lange levensduur, waardoor ze een waardevolle investering zijn.

GROOT ASSORTIMENT – FLOORS AND MORE

ONTDEK UW PERFECTE VLOER IN ONZE SHOWROOM

Welkom bij Floors and More, uw vloerspecialist in Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal en omstreken. Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste kleur voor uw vloer van groot belang is. Daarom nodigen we u van harte uit in onze showroom, waar u wordt ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee.

Onze deskundige vloerspecialisten staan klaar om u te begeleiden bij het verkennen van diverse mogelijkheden en u te helpen de perfecte kleur voor uw parketvloer te kiezen. We nemen uitgebreid de tijd om naar uw voorkeuren te luisteren, uw interieur te bespreken en u te voorzien van professioneel advies.

Dienstverlening bestrijkt een breed gebied, waaronder Enschede, Hengelo, Almelo, en Oldenzaal, maar ook andere locaties in Nederland, en we zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige vloeroplossingen die aansluiten bij uw unieke stijl en behoeften. Of u nu op zoek bent naar een tijdloze klassieke uitstraling, een eigentijds ontwerp of een gedurfde, unieke vloerkleur om uw persoonlijkheid te uiten, bij ons vindt u de perfecte kleur. Bezoek onze showroom en laten we samen de ideale vloerkeuze realiseren.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.